8 Eki 2012

Hiperaktiviteye Ters Bakış

Psikolojik Danışman M. Kemal Hayta'nın yazısı:

Hiperaktivite bozukluğu, en basit şekliyle, aşırı hareketlilikten kaynaklanan odaklanamama, hareketliliğin öğrenmeye zarar vermesi veya çocuğun elinde olmayan aşırı hareketliliğinden dolayı derslere konsantre olamamasıdır. Hiperaktivite bozukluğunun belirtileri, aşırı hareketlilik, dikkat eksikliği ve dürtüselliktir. Dürtüselliğin içerisinde fazlaca gözü pek olmak ve cesaret vardır. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu son yirmi yılda fazlaca gündeme gelmeye başladı.

Günümüzde, okul başarısında dezavantaj olan aşırı hareketlilik (hiperaktivite), belki de yüz yıllar önce avantajdı. Tarımda, hayvancılıkta, zanaatta, çabuk ve hızlı iş yapmak gerekirdi. Hareketli insanlar, bağda, bahçede, tarlada, orakla hızlı ekin biçer, pamuk, kiraz, kayısı, şeftali gibi ürünleri, çabucak toplar ve zaman kazanırdı. Çoban olsalar iyi hayvan güderdi. Günümüz deki akademisyenler, bilim adamları, profesörler, genel olarak sakin, ağırbaşlı ve düşünerek hareket eden insanlardır. Bu insanlar önceki asırlarda yaşamış olsaydı, çok yavaş ve ağırkanlı olmakla suçlanabilirdi. Belki de tarımda, hayvancılıkta, ziraatta başarısız olur ve yaşam için başkalarının desteğine ihtiyaç duyardı.

Yazının tamamını okumak için lütfen tıklayınız: http://goklerkocluk.com/hiperaktiviteye-ters-bakis/


Copyright (c) 2012 Gökler Koçluk İstanbul | Bireysel ve Kurumsal Koçluk seminer ve randevu talepleriniz için info@goklerkocluk.com

Hiç yorum yok: