6 Oca 2011

Destekçilerinizi Anlamak {Kariyer}

Sizi destekleyenleri gerçekten anlıyor musunuz? Anlamak için onları kaliteli şekilde dinleyebiliyor musunuz?

  1. Destekçilerinizi tanımak ve onlara değer vermek de bir başka stratejik yaklaşımdır.
  2. Katma değerli ve çok boyutlu bir hizmet sunmalısınız. Makarna satıyor bile olsanız, bu 'makarnanın asıl sosu' sizin tavır ve sunumunuz olacaktır.
  3. Her şeyi 'bilen', katıksız net tutumunuz, destekçileriniz (ve müşterileriniz) tarafından antipatik görülebilir. Gerçek bir empatiye daima ihtiyacınız vardır.
  4. Aslında hepimiz hissederiz 'bir şeylerin pek de rayında gitmediğini'. Peki gerisi? Neyin yolunda gitmediğinden emin olmak için danışmak, en önemlisi de 'destekçilerinizi - sizden hizmet talep edenleri' anlamak zorundasınız.
  5. Her karar ve aksiyonun bir 'geribildirimi' vardır. Ona ulaşın ve değerlendirin. 'Kanalları' açın.
  6. 'Sessiz' bir destekçi (veya müşteri) ya çok değerli bir kapasite veya tehlikeli bir risk unsurudur.
  7. Sunum ve hizmetiniz, 'destekçiniz (veya müşteriniz) için "sen aslında bu hizmeti aldığın sürece (ve o kadar) önemlisin" mesajı veriyor olabilir. Dikkat.
  8. Destekçilerinizi (ve müşterilerinizi) sunduğunuz projeye 'bir çeşit fikir ortağı' haline getirebilirsiniz. Bu ise onlarla daha çok diyaloğa girerek yapılabilir.
  9. Ürün ve hizmetinizi, sırf bir 'iletişim kazasına' kurban etmek istemezsiniz herhalde.
  10. Başarıdan korkmayın! Hedefe gidecek pek çok yol vardır. Siz bir tanesini kullanıyorsunuz. Diğer yolları bilmeme 'lüksüne' sahip değilsiniz. Eğer ciddi bir hedefiniz varsa tabi.
  11. Yöntem ve tarz değiştirmeniz 'ikircikli' bir tavır değildir. Ölçüp biçiyor, kararlarınızı sağlam verilerle temellendiriyor ve karşı fikirlere saygı duyuyorsanız DEĞİŞİME güvenebilirsiniz.
  12. 'Doğurgan' bir 'network' istiyorsanız her fert için 'uygun' bir projeniz olmalıdır.
  13. Destekçi (ve müşterilerinizi) ANLAMAK anketle yapılabilecek bir şey değildir. Onları mutlaka DİNLEMELİ ve bunu hissettirmelisiniz.

 

Kadın Kariyer sayfasını beğenmek isterseniz:

http://on.fb.me/fEE9uq

Twitter üzerinden takip için:

www.twitter.com/kadinkariyer


Hiç yorum yok: