22 Oca 2011

İknaya Devam {İletişim}

Giriş Notu
Yarınki seminere davetlisiniz "Tembel ve Haylaz Öğrenci Yoktur!" (23 Ocak Pazar 15:00) Kadıköy HKKM http://bit.ly/i8m3uK

İknaya Devam

(Facebook sayfamızdaki notlardan derlenmiştir: http://on.fb.me/ef5ULz)

‎{İkna} Her iknanın bir bedeli vardır: Zaman, para, stres vs. Bu aşamalardan geçmeden, ucuzca yöntemler her zaman işe yaramaz. Bu noktada 'akıllı' davranmak lazım.

‎{İkna} İnsanlara 'ulaşabilmek' için onların size ulaşma arzu ve yollarını bilmelisiniz. Biriyle el sıkışmak istediğinizde elinizin havada kalmasını ister misiniz! İkna da aynen bu şekildedir...

‎{İkna} Kuyumcuya giren müşteri ile beyaz eşyacıya giren arasında hangi farklar vardır? Hangi motivasyonla (itici güçle) oraya gitmişlerdir? İknada kişiyi yönlendiren 'güdüyü' fark etmek...

‎{İkna} Annesinin bakkala gönderdiği çocuğu 'başka bir ürün almaya' ikna edebilir misiniz? Niçin ve nasıl?

‎{İkna} İkna etmek (satmak, kabul ettirmek, imza attırmak, terfi ettirmek, iskonto yaptırmak, ders çalıştırabilmek) istediğiniz şeyle, karşıdakinin onu algılama psikolojisi arasında bir bağ kurabiliyorsanız iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

‎{İkna} Her insan (hemen) her an bir şeyler düşünür. İyi bir iletişim için bu akıldan geçenleri (doğru) tahmin etmeniz güzel olmaz mıydı. Unutmayın, kişilerin aklından önce duygularına hitap edebilmelisiniz.

{İkna} Anne, baba veya patron olabilirsiniz. Bu, daima güçlü olduğunuz anlamına gelmez. (İddianıza ikna edebilmeniz için) konum olarak şimdilik 'güçsüz' iseniz. Sabırla 'o vakti' beklemelisiniz. Beklerken 'yatırım' yapmayı da ihmal etmeden.

‎{İkna} Eğer hamleniz '12'den vurmayacaksa acele etmeyin. Sabırlı ve kontrollü olmanız, size en etkili zamanın 'bahşedilmesini' sağlayacak. Bu bekleyişte muhatabınızı 'kazanmaya' bakın.

‎{İkna} "Benim babam 'araba markası' gibi adam" reklamındaki ikna gücünün sırrı nedir sizce. Reklam firması 'ikna gücünü' artırmak için ne yapmaya çalışmıştır? Markaya değer katmış mıdır? Müşteri sayısı artmış mıdır? Niçin?


Copyright (c) 2011 Gökler Koçluk İstanbul | Bireysel ve Kurumsal Koçluk randevu talepleriniz için 0554 679 39 06

Hiç yorum yok: