15 Oca 2011

Lider {Kariyer Koçluğu}

Giriş Notu: Facebook sayfamızdan derlenmiştir http://on.fb.me/ef5ULz

{Lider} Dik durmalı, ekibine DAİMA enerji ve ilham vermeli. Derdi 'ekibin derdi' olmalı, kişisel dertleriyle onları bıktırmamalı.

‎{Lider} Bırakın ekibinizin her bir ferdi birer 'lider' olsun. Bu 'ışığı' onlardan esirgemeyin. Bırakın, her biri birer 'ayna' olsunlar ve sizi taşısınlar. Buna, sizin de onların da hakkı var, ihtiyacı var...

{Lider} Ekibinizle paylaşacağınız bir problem onların zihninde yeni problemlere yol açmamalı. Paylaştığınız problemler aynı zamanda başka problemlerin çözümü olmalı. Lider, derin ve çok boyutlu konuşabilmeli.

{Lider} Bir konuyu ekibinize 'tekrar' hatırlatmak istediniz diyelim. Her hatırlatmanız 'taze' bir mesaj taşımalı. Bunun için, tekrarlarınız farklı boyutlarıyla ifade edilmeli. Bazen bir mail, bir resim, bir kahve arası bu tekrarlar için fırsat olabilir.

‎{Lider} Sürecin 'rutine' girdiğini daha başından sezinlemeli, alternatif planlarını (açık veya gizli) devreye sokmalı. Lider, en olumsuz bitişlerden bile verim alabilir.

‎{Lider} Öyle bir güçlü 'ışığa' sahip olmalı ki. Ekibe hesap sormanıza bile gerek kalmadan, otomatik pilota bağlanmış gibi 'otokritik' yapılabilmeli. Ekip bu süreçten 'keyif' almalı...


Copyright (c) 2011 Gökler Koçluk İstanbul 0554 679 39 06

Hiç yorum yok: