18 Oca 2011

Tembel ve Haylaz Öğrenci Yoktur! (Seminer)

Giriş Notu: Konu, 23 Ocak 2011 Pazar günkü seminerinizin de konusudur. Seminer yeri, Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi. Saati 15:00. Herkese açık, ücretsiz bir etkinliktir.

Tembel ve Haylaz Öğrenci Yoktur! (Öğrenmeyi Öğrenme Teknikleri)

"Çocuğum çok haylaz"
"Ödevlerini yapmıyor"
"İçine çok kapanık"
"Öğreniyor ama unutuyor"
"Defalarca söylenmesine rağmen küçük hataları yapmaya devam ediyor"

Sayı Veli,

Bizler, haylaz ve tembel öğrenci olmadığını, özel durumu olan öğrenciler olduğunu düşünmekteyiz. Görüştüğümüz (değişik yaş gruplarından) binlerce öğrenci ve bilimsel araştırmalar bu düşüncemizi pekiştirmektedir. Zira, görüştüğümüz öğrencilerin ekseriyetinde, aile veya çevre kaynaklı sıkıntılar olduğunu, bir kısmında öğrenme isteksizliği bulunduğunu gözemliyoruz.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite de işin ayrı bir boyutudur.

Kapasiteli ama bunu kullanamayan bir kısım öğrencilerin ise teknik bazı eksiklikleri bulunmakta: Öğrenmeyi Öğrenme, Hızlı Okuma, Hafıza Teknikleri gibi. Bazı ailelerimizin aceleci olduğu, kısa yoldan hızlı sonuçlar beklemesi, uzmanların tavsiyelerine uyumda zorlanmaları, işin zor kısmı olarak önümüze çıkıyor. Velilerimize, not gibi görece bir değerlendirme sistemine takılıp kalmamalarını, notları düşük olan öğrencilerin durumunu - keskin tepkiler yerine - uzmanıyla görüşerek çözmelerini salık veririz.


Etkinlik Tipi: Seminer (Ücretsiz)

Bilgi için 0216 357 28 36 - 0555 726 74 02


* Resim temsilidir.

Hiç yorum yok: